tisdag 9 september 2008

Första dagarna i skolan

Igår hade vi första föreläsningen. Mikroekonomi. Verkade precis så spännande som det låter, dvs sådär. Svårt också. Idag hade vi en lektion i Economic Equilibrium Models. Verkade först väldigt svår men efter en kort intro så kände vi faktiskt igen en hel del. Nackdelen med den kursen är dock att man måste göra ett stort projekt. Ensam. Suck.

Fördelen är dock att vi nu själva kan välja vilka kurser vi vill läsa. Eller, någotsånär välja i alla fall. Kurserna måste vara på masternivå och så måste vi kolla med Chalmers om vi kan tillgodoräkna oss dem. Vilket innebär att det inte blir så många kurser kvar att välja på tillslut ändå. Just nu har vi sex olika kurser som vi väljer mellan och av dessa ska vi välja minst tre. Det är bara en enda kurs av dessa sex som känns riktigt bra än så länge så vi får se hur det går. Men det verkar inte vara någon fara med att hoppa av kurser här. Är man inte säker så kan man gå på några föreläsningar och sen bestämma sig.

Detta var väl inte direkt den mest spännande infon att delge er med men de sista dagarna har det inte hänt så himla mycket spännande. Igår lånade vi film på biblioteket. Ligger precis runt hörnet och de har en massa DVD-skivor som man kan låna gratis. Och just det. En lite rolig grej hände idag. På vår sektion fanns en tavla med bilder på alla Masterstudenter inom Management Sciences (det som jag och Emma läser). Häromdagen kikade vi lite på den och för att spana in vilka som såg trevliga ut. Hittade då Jason som såg ut som en trevlig prick (namnet stod nedanför fotot) men tänkte inte mer på det. Och idag så har vi råkat bli kompis (eller ja…kanske inte kompisar men vi har pratat iaf) just med denna Jason och en kille till. Så förutom våra rumskamrater har vi nu hittat några till som vi kanske kan umgås lite med =).

Utöver detta så har vi tränat lite på gymmet på skolan. Vi har cyklat på våra nyinköpta cyklar (400 spänn för en begagnad). Jag har lagat tomatsoppa på burk. Som sagt, inte så fasligt spännande aktiviteter. Det rycker dock i benen och jag längtar så efter att få åka lite skridskor igen. Kanske på torsdag… Då är del ”adult skating” i en ishall här i stan. Ska nog kolla in det iaf.

That’s about it for now. 16 september kommer Roger och installerar internet här. Bara en vecka kvar! Avslutar med några tänkvärda ord från Mark Twain:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ååh vad kuul;) vad läser du dåÅ? Joo jag har faktist lite kontakt. jag tränar ett liteet team, som skall lära sig teamåkning och får ett eget program och så.. men visst sakanar jag att kunda åka lite på skoj också:) har du någon kontakt nu i kanada?? blir nått åkande??

Anonym sa...

Hej Matilda, Va kul att du har en blogg så att man kan följa dig. Har det blivit något skridskoåkande ännu? Ska själv åka skridskor både på fredag och lördag ute på Tjörn, ska bli kul då det var ett tag sedan. Kram kram

Matilda sa...

Hej Helena!

Kul att du kikar förbi och läser här ibland =) Har ännu inte kunnat åka nåt skridskor...imorgon hoppas jag det blir lite på allmänhetens åkning iaf... Längtar så. Ha det kanon och kör hårt på isen =P kramar!

Anonym sa...

Låter spännande.;) Jaa de är faktist kul att stå på isen lite och få kunna lära ut andra och så.. Hur är det nu där borta?