måndag 1 september 2008

Marknad, mennoniter och majs

Ska försöka sammanfatta vad vi har pysslat med de senaste dagarna. Med vi menar jag Emma och jag. För er som inte vet går Emma och jag i samma klass i vanliga fall. Hemma i Sverige. Vilket vi även planerar att göra här.
Bjuder på lite bilder på hitresan nu. På översta bilden syns Emma och jag på Landvetter
 flygplats. På nedre bilden till vänster surfar Emma trådlöst på flygplatsen i Wien och på den högra bilden promenerar Emma på flyget. Lägg märke till de vackra (not) färgerna på stolarna...

I fredags var vi och utforskade lite av staden. Tog en promenad till universitetsområdet och promenerade runt lite i staden. På skolan fixade vi lite "stuff" som registrering, skaffa Wat-card (typ kårkort) mm. Promenerade vidare i staden och lyckades ta oss till biblioteket där gratis Wifi finns. Bra eftersom vi ännu inte fixar internet i huset där vi bor. Har även provat att kopiera papper på bibblan - funkar fint. Hittade sedan en fin park i närheten, bara 2-3 min från huset där vi bor. Där finns massa fina gräsmattor, tennisbanor, Baseball-planer, Rugby-planer mm. Mycket trevligt. Bra ställe att softa på när solen skiner. 

I lördags tog vår landlord (hyresvärd) med oss ut till St Jacobs Farmer Market. Sjukt stor marknad, ganska nära stan ändå- Där såldes det mesta i grönsaksväg. Vi handlade majskolvar, körsbär, äpplen, tomater, bröd och en melon. Förutom frukt och grönt fanns även mat och diverse kläder och några outlets som vi ska spana in en annan gång. Vår landlord C och hennes man J berättade för oss om "the amish people and the mennonites" som finns i området. Det är sekter där människorna lever 1800-tals liv, helt utan moderniteter. Exempelvis får de inte använda bilar utan kör med häst och vagn. Även inne i städerna. De har ingen el indragen i huset och får inte använda blixtlås. Fråga mig inte varför. Däremot får de använda mobiltelefon... Mycket av den frukt och de grönsaker som säljs på marknaden är odlat av dessa och de var även där och sålde. Påminde mycket om folket i Amish in the city (heter
 programmet så?) eller Big Love. C och J bjöd oss även på lunch. Jag åt pannkakor med lönnsirap. Gott men säkert inte speciellt nyttigt.

Bjuder på några bilder från lördagen. 

På bilderna syns massa goda grönsaker, Emma som köper majs, Jag och Emma framför 
en mennonit"kyrka" och två mennonitiska gravstenar. Lägg märke till den tyska texten på gravstenarna. Tydligen så har europée
rna ett finger med i spelet här...

Just det, i fredags träffade vi också på den franska tjejen som ska bo i huset, Eva, och i lördags kom även Alexandra från Chile. Två trevliga tjejer som vi säkert ska trivas med. Vi har ännu inte provat nattlivet här utan jag och Emma har myst med hemmamiddagar och kvällar framför TV:n. Lånade the Kite Runner och the Notebook på biblioteket häromdagen och så går Canadas next top model på TV, liksom Project Runway. Så det går ingen nöd på oss.

Blir ett långt inlägg men så blir det när man inte har internet och kan uppdatera hela tiden.

Igår provade vi skolans fitness
-center som är GRATIS. Känns mycket bra. Spanade även i ishallen. Ska bli spännande att se vad det blir av med konståkningen... Vi har även hunnit käka lite majskolvar med smör och salt, sola i parken och laga middag. I parken försökte vi förstå oss på det roliga i att spela Cricket i HUR MÅNGA TIMMAR SOM HELST. Satt länge och tittade och tyckte inte det hände så mycket. Träffade även på Audrienne från Kanada som också delar huset med oss. 

Här kommer några bilder från gårdagen. 

På nedre bilden till vänster kan man ana hur det ser ut när man spelar cricket. Sådär spännande...

Idag har vi bara tagit det lugnt. Suttit ute och läst en del. Har även tittat på en fotbollsmatch (amerikansk fotboll) mellan två universitetslag Wilfrid Laurier (Waterloos andra universitet) och Guelph. Vädret är toppel men solen steker på rätt bra. Vilket syns på min högra kind och min högra axel...

Vad gäller den kommande veckan så har vi tydligen inga lektioner alls. Så då har vi planerat in lite andra aktiviteter. På tisdag, dvs imorgon, bär det av till IKEA (jippie!) och på tors-lör blir det Toronto. Ska bli najs!

En stor kram till alla där hemma!

Vi hörs!













1 kommentar:

Anonym sa...

Skitbra bloggat, men...man kan ju inte klicka på bilderna :( Eller, inte jag ijallafalla. Lite synd.